Kwaliteit

De lelies worden door van Oort Lelies met veel zorg en aandacht geteeld. Hieronder zullen enkele tips beschreven worden voor een optimale houdbaarheid :

Door jaarrond productie is het belangrijk om goed op te letten om ook jaarrond dezelfde kwaliteit te kunnen leveren, zodoende worden alle handelingen met zorg toegepast.

    • Planten:

Voordat de bollen geplant worden, wordt de grond eerst met zorg bewerkt door middel van spitten en frezen. Ook wordt de grond 1x per jaar ontsmet door middel van stomen.

    • Teelt:

Tijdens de teelt wordt er zo nodig bemest met kunstmest, dit door met de hand te strooien of met het watergeefsysteem. Dit alles gebeurt binnen de norm van de MPS.  Ook wordt er tijdens de wintermaanden belicht met assimilatiebelichting om ook dan de A1 kwaliteit te leveren.

    • Verwerking:

Na het oogsten worden de bloemen direct verwerkt en klantgericht klaar gemaakt. Dit door de bloemen gelijk in de doos te plaatsen of direct in de koelcel te zetten.

Logo van oort Watch Up

WATCH UP
Watch Up® is de absolute nieuwe koploper in het Longiflorum assortiment. Het ras wordt sinds mei 2012 geleverd en wordt als beste gewaardeerd door de bloemenhandel. LEES MEER

© 2024 van Oort Lelies | Alle rechten voorbehouden.